Slané pečivo

Bramborová kaše

Bramborová kaše
6 brambor, sůl, 250 - 300 ml mléka, 1 lžíce másla Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě (2 lžičky soli). Když jsou brambory měkké, ohřejeme si mléko, které nalijeme do rozšťouchaných brambor a pořádně promícháme. Mléko přiléváme postupně, aby kaše nebyla příliš tekutá. Nakonec vmícháme máslo a...

—————

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle
2 porce: 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pažitka, olej Vejce rozšleháme s hladkou moukou, lehce osolíme a ochutíme nadrobno nasekanou pažitkou. Na trošce oleje opečeme z obou stran dozlatova. Necháme vychladnout a nakrájíme na tenké nudličky. Hodí se k různých vývarům. Každou porci dáme na...

—————

Chlebíčky s uzeným lososem

Chlebíčky s uzeným lososem
1 veka, 100 g uzeného lososa, plátky citronu, máslo Veku nakrájíme na plátky, namažeme trochou másla a položíme na ni plátky uzeného lososa. Ozdobíme kouskem citronu.

—————

Domácí chléb z čerstvého droždí

Domácí chléb z čerstvého droždí
15-20 g droždí, 1 lžička cukru, teplá voda, 500-600 g mouky (1/2 žitná, 1/2 pšeničná), 1 lžička soli (na 500 g mouky), kmín, olivový olej, bylinky, semínka Droždí smícháme s trochou vlažné vody a lžičkou soli. Necháme na teplém místě, dokud se nezačnou na povrchu tvořit bubliny. Mouku smícháme se...

—————

Housky z celozrnné mouky

Housky z celozrnné mouky
250 g celozrnné pšeničné mouky (jemně mleté), 15 g droždí, ½ lžičky cukru, 125 ml mléka, 25 g másla, 1 vejce, ½ lžičky soli Připravíme si kvásek z droždí, cukru, vlažného mléka a trošky mouky. Necháme vzejít a smícháme s rozpuštěným máslem a ostatními ingrediencemi. Necháme na teplém místě...

—————

Křen s jablkem

Křen s jablkem
4 cm křenu, 1/2 jablka Křen a jablko nastrouháme najemno a smícháme. Podáváme k pečenému koleni, párkům atd.

—————

Kváskový žitno-pšeničný chléb

Kváskový žitno-pšeničný chléb
600 g žitného kvásku (obsahuje cca 300 g žitné mouky a 300 g vody) , 300 g žitné mouky, 400 g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky soli, 0,5 lžičky kmínu, cca 300 ml vlažné vody Hotový kvásek smícháme s žitnou a celozrnnou pšeničnou moukou, přidáme sůl, kmín a vlažnou vodu. Vodu přiléváme postupně,...

—————

Kynuté houskové knedlíky

Kynuté houskové knedlíky
600g hrubé mouky, 1-2 lžičky soli, 1 vejce, 20g čerstvého droždí, teplá voda, 1-2 housky nebo rohlíky nakrájené na kostky Mouku smícháme se solí a uprostřed si utvoříme malý důlek. Do něj rozdrobíme droždí, zalijeme malým množstvím teplé vody a zamícháme. Necháme cca 10 minut na teplém místě....

—————

Pšeničné placky

Pšeničné placky
na cca 4 ks: 125 g polohrubé mouky, ½ lžíce oleje, sůl, voda dle potřeby Mouku smícháme se solí (dle chuti), přilijeme olej a dle potřeby přidáme vodu, abychom vypracovali nelepivé těsto. Vyválíme tenké placky, které opečeme na suché pánvi.

—————

Pšenično - žitný kváskový chléb

Pšenično - žitný kváskový chléb
600 g žitného kvásku (obsahuje cca 300 g žitné mouky a 300 g vody) , 50 g žitné chlebové mouky, 650 g pšeničné chlebové mouky, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, cca 300 ml vlažné vody Hotový kvásek smícháme s žitnou a pšeničnou moukou, přidáme sůl, kmín a vlažnou vodu. Vodu přiléváme...

—————



Tvorba www stránek zdarma Webnode