
Hovězí maso
Carpaccio
2 porce: 50 g hovězí svíčkové, pepř, sůl, olivový olej, rukola, citron, parmezán, bageta k dopékání
Hovězí svíčkovou nakrájíme na dva silnější plátky, vložíme do mikrotenového sáčku a paličkou rozklepeme na velmi tenký plátek. Opatrně přendáme na velký talíř, mírně osolíme, opepříme a...
—————
Hovězí guláš
900 g hovězí zadní, 2 cibule, 2 lžičky mleté červené papriky, 0,5 lžičky drceného kmínu, 1 lžička majoránky, 1 větší stroužek česneku, sůl, polohrubá mouka, olej
Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na malé kostky. Na trošce oleje osmahneme dozlatova cibuli, přidáme maso a zprudka opečeme. Jakmile je...
—————
Hovězí guláš s paprikou
600 g hovězí zadní, 1 cibule, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 1 plechovka rajčat ve vlastní šťávě, sůl, mletý pepř, 1/4 lžičky kmínu, 1 lžička mleté papriky, olej
Na trošce oleje osmahneme dozlatova cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka osmahneme ze všech stran. Ochutíme mletou...
—————
Hovězí maso se zelenou paprikou a římským kmínem
500 g hovězího zadního, 4 stroužky česneku, 1 zelená paprika, 1 cibule, 2 polévkové lžíce rajského protlaku, 1/2 lžičky mletého římského kmínu, sůl, olej
Hovězí maso vložíme do studené, mírně osolené vody a vaříme cca 3 hodiny pod pokličkou na velmi mírném ohni. Ze vzniklého vývaru můžeme ...
—————
Hovězí plátky na červeném víně

600 g hovězí zadní, 1/2 malé cibule, 200 ml hovězího vývaru, 1,5 dl červeného vína, 4 nakládané kyselé okurky, sůl, mletý pepř, polohrubá mouka, olej
Maso nakrájíme na plátky silné cca 1,5 cm, naklepeme, osolíme a opepříme. Na trošce oleje opečeme dozlatova cibuli, přidáme plátky masa a několikrát...
—————
Hovězí plátky na cibuli

600 g hovězí zadní, 1 velká cibule, sůl, pepř, polohrubá mouka na zahuštění
Maso nakrájíme přes vlákna na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Na trošce oleje osmahneme cibuli, přidáme plátky masa, které zprudka z každé strany opečeme a dusíme dokud nepustí šťávu. Poté podlijeme vroucí vodou a...
—————
Hovězí plátky na houbách
500 g hovězího zadního, 1 cibule, hrst sušených hub, mletý pepř, sůl, olej, mouka na zahuštění
Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova na trošce oleje. Houby propláchneme vlažnou vodou a necháme chvíli namočené. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a přidáme k opečené cibulce....
—————
Hovězí rolky s nastavovanou kaší

300 g hovězí roštěné, sůl, černý pepř, 100 g anglické slaniny, 100 g rukoly, brambory, ječné kroupy (perličky), mléko, cibule, slunečnicový olej, majoránka, česnek
Roštěnou nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Naklepeme, aby tloušťka byla cca 0,5 cm. Ideální je tvar čtverce nebo obdélníku....
—————
Hovězí steak
400 g hovězí svíčkové, 2 snítka čerstvé rozmarýny, 2 malé kostičky másla, sůl, drcený barevný pepř (od Kotányi), olivový olej, opečené brambory
Svíčkovou odblaníme a rozřízneme na 2 silné steaky. Dáme do misky, posypeme barevným pepřem rozdrceným v hmoždíři, poklademe rozmarýnou a pokapeme olivovým...
—————
Hovězí stroganov s rýží

500 g hovězího zadního, 1 plechovka žampionů, 1 cibule, 1 kelímek zakysané smetany, 1 kostka masoxu, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř, 1 lžíce kečupu, cukr, mouka na zahuštění
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na menší kostky. Nakrájené maso posypeme solí a mletým pepřem. Na pánvi opečeme cibuli...
—————