Bezmasá jídla

Baked potatoes

Baked potatoes
2 porce: 2 velké brambory, 1 plechovka tuňáku ve vlastní šťávě, 1 malá plechovka sterilované kukuřice, 2 lžíce majolky, 2 lžíce bílého smetanového jogurtu, máslo Brambory důkladně omyjeme, nakrojíme do kříže a vložíme do rozpálené trouby na mřížky. Pečeme ve středně horké troubě cca 30 - 45 minut....

—————

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem
200 g brambor, tvaroh na strouhání, sůl, kmín, máslo Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Uvaříme v osolené a okmínované vodě doměkka. Uvařené brambory scedíme, přendáme na talíř a posypeme nastrouhaným tvrdým tvarohem. Polijeme rozpuštěným máslem. Můžeme podávat s okurkovým salátem.

—————

Dušená cuketa s vařeným novým bramborem

Dušená cuketa s vařeným novým bramborem
1 menší cuketa, 1 menší cibule, sůl, mletý pepř, provensálské bylinky, nové brambory, kmín, olivový olej Cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky. Na trošce oleje cibuli zpěníme, přidáme cuketu, bylinky, mletý pepř a osolíme. Dle potřeby podlijeme trochou vody a přiklopíme. Dusíme cca 5-10...

—————

Fazolky na česneku

Fazolky na česneku
250 g fazolových lusků, špek, 1/4 menší cibule, 1 stroužek česneku, sůl, pepř, polohrubá mouka Špek, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na menší kousky. Do hrnce vložíme špek, necháme chvíli vyškvařit a přidáme cibuli a česnek. Po chvíli nasypeme kousky...

—————

Francouzská bageta s mozzarellou a rajčaty

1 francouzská bageta, 1 mozzarella, 1 rajče nebo pár cherry rajčátek, čerstvá bazalka, příp. hlávkový salát Bagetu uprostřed rozřízneme, namažeme slabou vrstvou másla nebo margarinu. Na bagetu poklademe plátky mozzarelly, rajčete a ochutíme čerstvou bazalkou, případně hlávkovým salátem. Ihned...

—————

Green curry (thajské zelené kari)

Green curry (thajské zelené kari)
(4 porce) 500 ml kokosového mléka (používáme 100%), 1-2 lžičky green curry pasty, rybí omáčka, 2-3 lžíce hnědého třtinového cukru, 1 cm čerstvého zázvoru, 1 menší žlutá paprika, 1 jarní cibulka, 1 menší cuketa, menší konzerva bambusových výhonků, jasmínová rýže Kokosové mléko nalijeme do pánve,...

—————

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou
3 porce: 3 brambory (500 g), 1 vejce, cca 175 g hladké mouky, sůl, 250 g brynzy Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu slijeme a nastrouhané brambory dáme na větší prkénko. Osolíme, přidáme vejce a zahustíme hladkou moukou. Těsto by mělo být řidší, aby byly halušky měkké....

—————

Italské rizoto

Italské rizoto
(4 porce) 320 g italské rýže, 30 g másla, 1/2 menší cibule, 2 dcl bílého suchého vína, 4 lžíce parmezánu, zeleninový vývar dle potřeby Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a za stálého míchání necháme spojit. Podlijeme bílým vínem a poté dle potřeby zeleninovým vývarem....

—————

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky
500 g kapusty, 100 g šunkového nářezu, sůl, mletý pepř, 1 vejce, hladká mouka, strouhanka Kapustu uvaříme doměkka ve vroucí vodě, slijeme a umeleme v mlýnku na maso nebo nasekáme nadrobno. Smícháme s na kostičky nakrájeným šunkovým nářezem, ochutíme solí a mletým pepřem. Přidáme vejce...

—————

Nakládaný hermelín s česnekem

Nakládaný hermelín s česnekem
1 hermelín, 2 stroužky českého česneku, 8 kuliček černého pepře, olivový olej Hermelín nakrájíme na menší kousky, poklademe plátky česneku, posypeme pepřem a zalijeme olivovým olejem. Skladujeme v plastové nádobě s víčkem a necháme uležet nejméně 7-10 dnů. Podáváme s bílým pečivem...

—————



Tvorba webových stránek zdarma Webnode