Kozí rohy

24.09.2015 20:22

Pomalu nám začínají dozrávat kozí rohy vysázené v květnu a tak je ten pravý čas je začít zavařovat na zimu, abychom si je mohli užít později až nám na zahrádce nic moc neporoste.

O víkendu jsme sklidili celé umyvadlo paprik a tak je zavařeno dalších 11 sklenic. Tady je recept. Zkoušeli jsme dva způsoby zavařování a to do sklenic dát čerstvé kozí rohy a nebo spařené 1-2 minuty ve vroucí vodě. Ty čerstvé už jsou i ochutnané a jsou perfektní, ale do sklenic se jich tolik nevejde a po zavaření je sklenička poloprázdná. Takže teď kozí rohy vždycky spařím, zchladím studenou vodou a teprve potom skládám do sklenic. Vzhledem k množství jsem sklenice sterilovala na plechu v troubě, protože do hrnce by se mi všechny nevešly. Uvidíme jak dopadly okurky, protože se sterilováním v troubě zatím zkušenost žádnou nemám. 

Sklenice s kozími rohy steriluji cca 15-20 minut a po vyndání přes víčka položím mokrý studený hadr.   

—————

Zpět